Expedice Kangchenjunga 2002 na YouTube

Premiéra dnes 6. 1. 2023 na YouTube v 18:00 hodin.
Budu na chatu, taky jsem film dlouho neviděl.

https://youtu.be/bKmv2g_JCK0

Loni to bylo 20 let! Nějak jsem výročí nestihnul oslavit, natož připomenout. Stejně i to, že před čtyřiceti lety jsem se poprvé navázal na lano a stal se ze mě „horolezec“.

Na všech svých expedicích jsem fotil a filmoval. Troufám si tvrdit, že nikdo jiný na světě nemá tak dobře vlastníma rukama zdokumentovaný všechny výpravy, a to včetně vrcholů! Pravda, prošel jsem bouřlivou dobou vývoje digitálního záznamu. To, co jsem točil na několikakilogramovou kameru za sto tisíc, dnes natočíte na telefon. Navíc většinu současných horolezců i „horolezců“ provází vlastní fotografové a filmaři. Drony posunuly možnost vidět hory o mnoho „levlů“ dál. Ale i tak jsem hrdej na to, co jsem vlastníma nohama a rukama vylezl. Bez kyslíku a bez pomoci výškových nosičů. Sám nafotil, nafilmoval a většinou i vyprodukoval. Můžete kouknout na YouTube.
 
Příběh mojí páté himalájské expedice. Z čtyřech předchozích byla úspěšná pouze jedna. Pravda, zrovna na tu nejvyšší, „Matku hor“, Džomolangmu, jak zní jméno Everestu v tibetštině. Poprvé jsem na sebe vzal roli organizátora a šéfa, protože na předchozí výpravě na K2 jsem konečně pochopil, že to nejdůležitější v horách je tým! Nejde se schovávat za druhé. A pouze ve třech, Martin Minařík, Zdeněk Hrubý a já jsme vyrazili na třetí nejvyšší horu světa Kanchenjungu 8 586 m. Poprvé jsme měnili dějiny. Šlo o poslední osmitisícovku, na které ještě Češi nestanuli…

GENERÁLNÍ PARTNER

Staňte se generálním partnerem
projektu 15 nejizolovanějších hor světa!

Více informací na telefonu +420 602 537 277 nebo email adrese

HLAVNÍ PARTNEŘI
PARTNEŘI
MATERIÁLEM POMOHLI
PODPORUJI
Copyright © 2023 Radek Jaroš
| Instagram | Facebook | YouTube