KORUNA SVĚTA - Elbrus - pojedete taky?

3. září 2016 odstartuje další expedice Koruny Světa. Po jarním výstupu na Denali 6 190 m - nejvyšší horu Severní Ameriky tentokrát zamířím na Elbrus, nejvyšší horu Evropy. A nebudu sám, jedeme minimálně čtyři. Můžete se přidat taky!
Na mapě je zhruba trasa cesty, která nás čeká. Časem přidám přesný itinerář, ale start je 3.9. v NMNM ve Vysočina aréně, nejpozději v 12:00 hod. Začátek pojedeme na silničních kolech a první dny bude pevný program +- 150 km s místem, kde se dá ubytovat. Kdo bude chtít, může jet s máma. My ale máme doprovodný vůz - jen pro nás a o nikoho dalšího se nestaráme. Tedy, musíte si doprovod zařídit samy. Na dva dny, týden a nebo celou dobu. 18.9. musíme být pod Oděsou, kde se nalodíme na trajekt a 20.9. se vylodíme v Batumi. Zde už nepojedeme na silničnkách. Kola Author vystřídají kola Author. Na řadu přijdou horáci. 26.9. chceme po průjezdu Gruzií vstupovat na území Ruska a čeká nás posledních zhruba 400 km. Po aklimatizaci se vydáme na Elbrus. Výstup budeme časovat tak, aby jsme stihli odletět 9.10. z Krasnodaru domů.
Tak že...???

V pátek 2.9. a dopoledne 3.9 bude řádit na Vysočině na horských kolech. Udělejte si volno a večer - zapaříme na Turistický chatě na Studnicích. Ale raději sledujte FB a web.

Komentáře


Obrázek uživatele Milan Ondracek

Nazdar Radku,

vypada to na hezkou vyzvu. Urcite pres 2.000k jen s mobilem v kapse na silnicce, 125 - 150k denne, to odcejpa samo. Mate to naplanovane delsi spodni variantou, zase se vyhnete stoupanim vrchem RUM ci SVK - UKR.

Kazdopadne nezapomenout na Bepanthem, galitni vlozku u c-kalhot - tech nekolik, pravidelna sprcha a hyckat si stycnou cast se sedlem ))

Co jsem se bavil s Prokopacem o tomto tripu, tipuji, ze to stejne nedate jen kolmo, nekdo z vas ponizene zaleze do Backup Vanu a aspon 1 den si poveze rozedrenej zadek )) Pricin vypadku na vas ciha vicero, ale to mate urcite vse promyslene.

Toz cestovani Zdar a bouchejte fotky prubezne!

Obrázek uživatele Milan Ondracek
Milan Ondracek

GENERÁLNÍ PARTNER

Staňte se generálním partnerem
projektu 15 nejizolovanějších hor světa!

Více informací na telefonu +420 602 537 277 nebo email adrese

HLAVNÍ PARTNEŘI
PARTNEŘI
MATERIÁLEM POMOHLI
PODPORUJI
Copyright © 2023 Radek Jaroš
| Instagram | Facebook | YouTube