19. 5. 1998, Mt Everest summit

Před 25 lety!!! Vladimír Nosek a já jsme dosáhli teprve jako 12. a 13. člověk na světě z Tibetu výstupu na nejvyšší horu světa Čomolungmu. Tím jsme dokončili snahu a sen mnoha lidí.
Díky moc všem! Trvalo mě dvě další neúspěšné expedice, než jsem naplno docenil, že právě TÝM je to nejdůležitější...
Asi můžu říct že jsme se zapsali do historie himalájského horolezectví. A právě podpis ve dřevěné vitrínce, kam jsme se podepisovali v Káthmándú mezi legendy které vystoupily na Everest bez používání kyslíkových přístrojů je pro mě největší pocta!
I to, že Petr Habeler je dnes můj kamarád a společně i s největší legendou, Reinholdem Messnerem občas stojíme na stejném pódiu.
Sny jsou od toho, aby se plnily. Ale málokdy se splní samy. Vstaň, vykroč, rozběhni se, běž...!

1. Nejvyšší vrchol planety. Firmu HCS jsme založili čtyři horolezci. Blázni, kteří opustili svoje zaměstnání a vydali se natírat okapy...
2. Po návratu do ABC 6 400 m. Já, Zdeněk Hrubý a Vladimír Nosek. To jsem ještě netušil, že tady strávím dalších neuvěřitelných 10 dnů! S minimem zásob...
3. Láďa po návratu do našeho stanu ve výšce 8 300 metrů
4. Zhubnul jsem 11 kg a drtí mě „everestský kašel“. Petr Skalka, Zdeněk Hrubý, já, Vladimír Nosek, Vláďa Drda. Fotí Tomáš Kozák.
5. Okolo nás opravdu vybraná společnost! Tabule cti pouze pro ty kdo vystoupili na Everest bez kyslíkového dopingu.
6. Vláďa na nejvyšším vrcholu naší planety. Vlevo na obzoru Shishapangma a přední další osmitisícovka Cho Oyu, jsou jako trpaslíci.
7. Kamarád Miroslav Popelka a jeho firma byli moji první sponzoři a zásadní měrou se podílel na mojí cestě za Korunu Himaláje!
8. Amstrong nechal svoji stopu na měsíci...
9. Jarda Hlava, Bob Blažek, já a Vláďa Nosek. Stávka letecké společnosti nám v Káthmándú dala dalších 10 dní. Mimo jiné jsme vyrazili na rafty. Tady jsme na střeše autobusu při cestě Nepálem...
10. 25 + 40, už asi víte o koho jde...
11. Triko k výročí výstupu najdete na mém eshopu
12. A pro holky taky…

GENERÁLNÍ PARTNER

Staňte se generálním partnerem
projektu 15 nejizolovanějších hor světa!

Více informací na telefonu +420 602 537 277 nebo email adrese

HLAVNÍ PARTNEŘI
PARTNEŘI
MATERIÁLEM POMOHLI
PODPORUJI
Copyright © 2023 Radek Jaroš
| Instagram | Facebook | YouTube