Lhotse 2011

Moje druhá expedice, kdy jsem odjel do Himaláje sám, bez spolulezců. V největším táboře na světě - BC je společný s Everestem jsem zažil mezi tisícovkou lidí největší himalájské osamění. Psychicky nesmírně náročná expedice. Kontrast jednoho člověka s jedním stanem a na druhé straně servis Šerpů, hromady kyslíkových bomb, vytápěné stany a nabubřelosti "horolezců" kteří neumí lézt a nic jinýho než Mt. Everest ani neznají. Ale co tě nezabije, to tě posílí...
Taky jsem týden seděl v BC jen v tom, v čem jsem odletěl z domu a čekal na expediční materiál. Byl jsem moc rychlej a nadrženej na lezení cestou z Lukly.
Víc než měsíc jsem budoval výškový tábory. Vynášky až do 8 000 m a zpět do BC.
Když jsem se ve finále vrátil ve tři hodiny v noci z 8 100 m vyčetpanej a zmrzlej zpět do stanu, ve vrchol jsem už nevěřil. Ale po šesté jsem nakonec vyrazil k vrcholu čtvrté nejvyšší hory světa znovu...
Podařilo se tak talisman od mých dětí dostalo při cestě domů opět první nepálče který jsem potkal. Tradice je tradice.:-)

Komentáře


Obrázek uživatele Josef Hořelka

Ahoj Radku,
nebyl jsi tam tak úplně sám. V tom samém čase jsme tam byli na treku do BC se skupinou přátel mého kamaráda Jardy Kalouse, který tam oslavil 70-té narozeniny.
Jen jsme neměli na sebé to štěstí, abychom se tam setkali, ale cestou jsme potkali Tvoje opožděné cargo (bohužel foto carga zde nelze vožit)
Josef Hořelka

Obrázek uživatele Josef Hořelka
Josef Hořelka

GENERÁLNÍ PARTNER

Staňte se generálním partnerem
projektu 15 nejizolovanějších hor světa!

Více informací na telefonu +420 602 537 277 nebo email adrese

HLAVNÍ PARTNEŘI
PARTNEŘI
MATERIÁLEM POMOHLI
PODPORUJI
Copyright © 2023 Radek Jaroš
| Instagram | Facebook | YouTube