Koruna planety 2016

Splněný sen znamená nový začátek.
Motto, které píšu do knihy K2, poslední klenot Koruny Himálaje. Letos se vydávám za novým cílem. Nejvyšší vrcholy všech světadílů. Pro jistotu jich dám raději trochu víc, protože některé hory se rozporují. Tak že první kam s Petrem Maškem společně vyrazíme je Mt. Blanc, nejvyšší hora Alp. A pro někoho i Evropy. Míříme tam začátkem května. Jde zároveň i o aklimatizaci na nejvyšší horu Severní Ameriky. Denali ( Mount McKinley ) 6 168 m na Aljašce. Odlet 17. 5. Po výstupu plánuju alespoň 14 dnů mořskej kajak, medvědy a snad i velryby. Chcete jet taky?
Začátkem září vyrážím na kole směr Elbrus. Předpokládám, že začátkem října budu už mířit k vrcholu. Pravděpodobnej start je u nás v Novém Městě na Moravě. Pátek a sobotu by jsme jezdily po Vysočině. Večer pařba a v neděli odjezd. Kdo bdete chtět, můžete na kole vyrazit se mnou. Jeden den, jeden týden a nebo až pod Elbrus.

Komentáře


Obrázek uživatele peter senkulic

ahoj radku,
preju ti vse at se splni,si borec a muj clovek ,ktereho obdivuju.
to kolo je lakave i na ten jeden den... uvazuju
peter

Obrázek uživatele peter senkulic
peter senkulic

Obrázek uživatele Jiří Cerman

Ahoj Radku, krátce se připomenu: Jirka z Liberce, kamarád od Tvý "bejvalky" Lucky Chmelíkový :-), byl jsem u Tebe v Novým Městě doma ve 2014 mimo jiný i pro tu bundu z Annapurny. Ani ta ale mě štěstí na Piku Lenina nepřinesla, takže jsem ho ani na druhej pokus nedal...už jsme šli takticky dobře, ale pro změnu počasí...ale zato mě pomohla při loňským výstupu na Kili :-)...super!
A moje otázka: máš už nějakej fárplán na ten Elbrus? Moc by mě zajímalo se zůčastnit. Máš už představu, jak velkej rozsah ta akce bude mít (nemám moc v lásce takový ty óbrakce) a jak to všechno budeš organizovat. Nemáš o tom nikde zatím ani slovo...
Díky a měj fajn dny

J.

Obrázek uživatele Jiří Cerman
Jiří Cerman

Obrázek uživatele Roman Krakovka

Ahoj Radku, pročítám Tvá dobrodružství na osmitisícovkách (Hory shora, Hory shora2). Je to bláznívé, překrásné, šílené. Vnímám ty pocity štěstí, strachu, nebezpečí, napětí, únavy a vítězství. Také bych se rád dozvěděl bližší informace o Tvé cestě na kole na Elbrus. Strašně rád bych si také splnil tento sen.

Přeji mnoho dnů "výstupového" počasí při dalších cestách.

Roman, Ludgeřovice ("Prajzká").

Obrázek uživatele Roman Krakovka
Roman Krakovka

GENERÁLNÍ PARTNER

Staňte se generálním partnerem
projektu 15 nejizolovanějších hor světa!

Více informací na telefonu +420 602 537 277 nebo email adrese

HLAVNÍ PARTNEŘI
PARTNEŘI
MATERIÁLEM POMOHLI
PODPORUJI
Copyright © 2023 Radek Jaroš
| Instagram | Facebook | YouTube